Tarih Bölümü, 2003-2004 yılında Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Bölüme Kilis 7 Aralık Üniversitesi adıyla 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında ilk defa öğrenci alımına başlanmıştır. 2008-2009 yılından itibaren de II. Öğretim programına öğrenci alımı yapılmıştır.

Bölümümüz 12 yıl önce Kilis 7 Aralık Üniversitesi adı altında 2011-2012 akademik yılında ilk mezunlarını vermiştir. 2023-2024 akademik yılı itibariyle Tarih Bölümü’nün lisans programında 323 öğrenciye öğrenim verilmetke olup ayrıca Tarih Yüksek Lisans Programında 34 ve Tarih Doktora Programlarında ise 18 öğrenci öğrenim görmektedir. 

Bölümümüzün amacı, Tarih alanında nitelikli araştırmacılar yetiştirerek, bütüncül ve karşılaştırmalı bir yaklaşımla çağdaş teknolojilerden faydalanarak, bilimsel ölçütlere göre araştırma inceleme yapmak ve yeni araştırma yöntemleri geliştirmektir.

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, Tarih alanında akademik kariyer yaparak üniversitelerde Akademik kadrolarda, Arşivlerde ise Arşiv Uzmanı olarak çalışma imkânlarına sahiptirler.

Bölümümüzde 4 Profesör, 4 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 7 Araştırma Görevlisi tam zamanlı olarak görev yapmaktadır.

Bölümümüzdeki öğretim üyeleri lisans ve yüksek lisans derslerinin yanısıra yurt içi ve yurt dışı bilimsel toplantılara katılmaktadır. Ayrıca bölümde çeşitli konferanslar ve paneller gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilerin sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulunmak ve teorik bilgileri görsel hale getirmek için düzenli olarak araştırma-inceleme gezileri yapılmaktadır.

Tarih Bölümü, Erasmus ve Farabi değişim programlarını da aktif bir şekilde kullanmaktadır. Bölümümüz 10’a yakın Erasmus değişim anlaşmasıyla Türkiye’nin önde gelen bölümlerinden birisidir.

 

Son Güncelleme: 2023-12-28 21:47:12
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024