Duyurular RSS

Etkinlikler RSS

Tüm Etkinlikler

Coğrafya Bölümümüzden Teknik Gezi

Coğrafya Bölümü Öğrencileri ile Birlikte Meteoroloji İl Müdürlüğü’ne Teknik Gezi Düzenlendi

Coğrafya Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin aldığı Klimatoloji ve Meteoroloji-I dersi kapsamında dersin yürütücüsü Doç. Dr. Meryem KUZUCU tarafından Kilis Meteoroloji İl Müdürlüğü’ne bir teknik gezi düzenlenmiştir.
11/10/2021 tarihinde düzenlenen teknik gezide Meteoroloji İl Müdürü Zir. Yük. Müh. İsmail ERDOĞAN ve ekibi tarafından otomatik meteoroloji gözlem istasyonu (OMGİ) tanıtılmış olup; sıcaklık, yağış, buharlaşma, nem, rüzgâr ve güneşlenme süresi gibi iklim elemanlarının ölçümleri hakkında bilgi verilmiştir.
Saatlik ve günlük periyotlarda ölçülen bu verilerin müdürlük binasında kaydedilerek incelendiği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne iletildiği sistemler anlatılmıştır. Ayrıca geçmiş yıllarda kullanılan tarihi meteorolojik ölçüm cihazları da tanıtılmıştır.
Teknik gezi sonucunda öğrencilerimiz Klimatoloji ve Meteoroloji-I dersi kapsamında gördükleri iklimsel ve meteorolojik elemanların nasıl ölçüldüğü ve değerlendirildiği, meteoroloji istasyonlarının nasıl çalıştığı gibi konuları yerinde görerek inceleme imkanına sahip olmuşlardır.

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024